was successfully added to your cart.

Un nou incident d’odi, aquesta vegada en un restaurant de menjar mexicà de Parkersburg, West Virginia, va ser registrat en vídeo aquest cap de setmana i compartit en xarxes socials.

Dissabte passat, la usuària de Facebook Irma Dleon publicar dos vídeos que mostren a una dona insultant a un home perquè el va escoltar parlar espanyol.

“La meva filla va capturar aquesta situació mentre treballava (…) estava espantada. (…) Hauríem d’estar units com a país però hi ha molt odi. (…) Resaré perquè aquesta dona sigui una millor persona”, va comentar la dona en la publicació de la xarxa social que acompanyava els enregistraments.

L’home agredit en el vídeo és Sergio Budar, gerent dels tres locals Tampico Mèxic Restaurant. “L’incident va passar el dissabte 16, a prop de les 3:30 pm”, detalla Budar en conversa telefònica amb Univision Notícies.

“Estava parlant amb l’amo i un soci del restaurant. Els tres som mexicans i estàvem conversant en espanyol entre nosaltres. Estàvem xerrant de plans que tenim, remodelacions i de sobte aquesta clienta es posa dret “, detalla Budar. Afegeix que la dona comença a dir-li que ella havia viscut a Califòrnia per 20 anys i que allà” tots parlaven espanyol “i que a ella “això no li agradava”.

“Al principi vaig pensar que era una broma. Però ella va seguir cridant. Li vaig preguntar si tenia algun problema amb que parléssim en espanyol”, indica l’home de 46 anys.

“L’anglès és el nostre primer idioma, per la qual cosa necessites parlar anglès”, assenyala la dona. “Vés de la meva maleït país!” Li crida poc després. Després d’aquesta frase s’escolten reaccions de sorpresa d’altres comensals a la sala mentre es escolta a la dona dir que ella “no és racista”.

Budar, qui és originari de Tamaulipas, Mèxic, diu a Univision Notícies: “Jo sóc ciutadà d’aquest país. I no l’hi vaig dir a ella, però ¿però com em vaig a anar d’aquí si aquest també és el meu país?”